משרד עורכי דין - Shavit & Kantor
  אוסטרליה קנדה
צור קשר שירותי המשרד קישורים שימושיים הערכת סיכויים שאלות נפוצות פרופיל המשרד עמוד ראשי
קבע כדף הבית | הוסף למועדפים  
חדשות ועדכונים

8.6.10

 

בשעה טובה התפרסמה הרשימה המעודכנת של המקצועות הנדרשים באוסטרליה (SOL), אשר תיכנס לתוקף ביום 1.7.10.

 

 

מידע המתייחס לאנשים שטיילו באוסטרליה

 יש לעיין בקטגוריה: "ויזה לאוסטרליה" , אשר ממוקמת בתוכן הראשי , באתר זה.

 

הגירה לאוסטרליה - משרד עו"ד שביט & קנטור, כל המידע וההכוונה הדרושים להשלמת התהליך.
החל מיום 1.7.09 נכנס לתוקף תיקון לחוקי ה- הגירה לאוסטרליה, במסגרתו עודכנו האגרות לבקשות הויזה השונות, כשרובן התייקרו ב- 20% והשאר עודכנו על פי עליית המדד. 

 

החל מיום 23.9.09 נכנסו לתוקף הנחיות חדשות של השר לענייני הגירה לאוסטרליה ואזרחות, הסנטור כריס אוונס, הנוגעות לשינוי סדר העדיפות שינתן בטיפול בבקשות מסויימות בתחום ה- הגירה לאוסטרליה, בין השאר, על פי רשימת מקצועות מסויימים.

 

 

 

רמת האנגלית הנדרשת ממגישי בקשות הגירה לאוסטרליה במסלול עסקים, הועלתה מ-4.5 ל-5 במבחן  ה- IELTS.

 

השינוי הנ"ל רלוונטי לבקשות הגירה לאוסטרליה במסלול הנ"ל, שהוגשו מיום 14.4.09 והלאה.

 

השינוי הנ"ל מתייחס גם למגישי בקשות הגירה לאוסטרליה, שבהכשרתם המקצועית הינם שפים ושפים ראשיים.

 

 

 

החל מיום 23.9.09 נכנסו לתוקף הנחיות חדשות של השר לענייני הגירה לאוסטרליה ואזרחות, הסנטור כריס אוונס, הנוגעות לשינוי סדר העדיפות שינתן בטיפול בבקשות מסויימות בתחום ה- הגירה לאוסטרליה, בין השאר, על פי רשימת מקצועות מסויימים.

 

מגייס כח האדם הגדול בתחום הטכנולוגיה באוסטרליה - Peoplebank Australia - מתכנן ליבא לאוסטרליה בין 150-200 עובדי  טכנולוגיה בכל שנה.

הגירה לאוסטרליה


מסלול המהגר המקצועי המיומן Skilled Migration


המדובר במסלול הגירה לאוסטרליה  הבוחן על בסיס מבחן ניקוד את מיומנותו וכישוריו המקצועיים של מגיש הבקשה, זאת במטרה להביא לאוסטרליה מהגרים בעלי כישורים מקצועיים, שנרכשו בלימודים ובניסיון תעסוקתי, בכדי להגדיל את שוק העבודה וחיזוק כלכלתה של אוסטרליה.
על המבקש להיות מתחת לגיל 45.


נדרשת במסגרת מסלול זה ידיעה טובה של השפה האנגלית (רמת האנגלית הנדרשת שונה בין אקדמאיים לאנשי מקצוע אחרים, ורמתה נקבעת באמצעות מבחן ה- IELTS  שעל כל מבקש לעבור), כמו גם הסמכה וניסיון במקצוע נדרש באוסטרליה.
על המקצוע שבו אתה מוסמך להיות מוכר על פי רשימת המקצועות המוכרים - ה- Skilled Occupation List (ה- SOL).


לאחר שמצא המבקש כי מקצועו מופיע ברשימת המקצועות כאמור, עליו לאסוף את כל המסמכים הרלבנטיים המעידים על לימודיו וניסיונו המקצועי ולהעבירם להערכה של גורמים מוסמכים במקצוע זה לגבי הכשרתו וניסיונו של המבקש.  ליד כל מקצוע ברשימה מופיע הגוף האחראי על אותה הערכה.  את ההערכה יש לעשות בטרם הגשת הבקשה.
רק לאחר קבלת האישור כאמור, כמו גם תוצאות המבחן באנגלית, ניתן להגיש את הבקשה.


גם במסלול זה קיימות אפשרויות שונות של ויזות, החל מויזת מהגר מקצועי מיומן עצמאי, וכלה בויזת מהגר מיומן שניתנת לו חסות (אם על ידי בן משפחה ואם על ידי המדינה).


עם אישור ויזת תושבות הקבע יוכל המבקש:


• לחיות ולעבוד באוסטרליה על בסיס קבוע.
• ללמוד באוסטרליה בבית ספר או אוניברסיטה.
• לקבל שירותים רפואיים מסובסדים דרך Medicare ותרופות דרך ה- Pharmaceutical Benefits Scheme  (PBS).
• להיות זכאי לתשלומי סעד מסויימים (לאחר תקופות המתנה שונות).
• תושב קבע יוכל , עם עמידתו בתנאים מסויימים, להגיש בקשה לאזרחות אוסטרלית.
• לעשות ספונסרשיפ לאחר שהגיש בקשה לתושבות קבע.

 

מסלול בני המשפחה – Family member sponsorship


גם במסגרת הגירה של בני משפחה קיימת חלוקה למספר סוגים של ויזות:


הגירת בן-זוג (בעל או אישה, ידועים בציבור, בני זוג מאותו מין, בני זוג העומדים להתחתן) –
בן זוג כאמור של אזרח או תושב קבע אוסטרלי יכולים להגיש בקשה להיכנס לאוסטרליה ולהתיישב בה.  במסגרת זו ניתנת ויזה לתקופה ראשונית של שנתיים ועם סיומה ולאחר שהוכח כי מערכת היחסים שבגינה ניתנה הויזה עדיין בתוקף, תינתן ויזה של תושבות קבע (ישנם חריגים בהם לא נדרשת תקופת ההמתנה של השנתיים ותינתן תושבות קבע מלכתחילה);

 

הגירת הורים –
מטרתה של ויזה זו הינה לאפשר להוריהם של אזרחים/תושבי קבע אוסטרליים להגיע לאוסטרליה ולהתיישב בה לצד ילדיהם.
לויזה מסוג זה ישנה רשימת המתנה ארוכה שיכולה להגיע למספר שנים, שכן ממשלת אוסטרליה מגבילה את כמות הויזות השנתית מסוג זה. ניתן לקצר את מועדי ההמתנה על ידי  הגשת בקשה המלווה בתשלום אגרה גבוהה בהרבה כמו גם "שטר חוב" של הספונסר – ילדו של המבקש – לשאת בהוצאותיו של ההורה.  גם מסגרת זו מוגבלת בכמות שנתית של ויזות מאושרות, אך רשימת ההמתנה במסגרת זו קצרה בהרבה;


הגירת ילדים –
מתחלק לויזות לילדו של אזרח/תושב קבע אוסטרלי – כולל ילד מאומץ, ויזה לילד קרוב משפחה שהתייתם מהוריו ולילדים, כולל מעל גיל 18 הנתמכים בהורה למחייתם (עליהם להיות רווקים), שהינה תושב קבע או אזרח אוסטרלי;


איחוד משפחות –
מדובר בויזה שמטרתה לאחד בין המבקש לבין אח/ אחות/ הורה, שהינו קרוב המשפחה מדרגה ראשונה היחיד שנותר לו ואשר הינו אזרח/תושב קבע אוסטרלי.


וכן, אשרה לקרוב משפחה התלוי בתושב אוסטרלי למחייתו או אשרה לבן משפחה מטפל, לשם הבאת אדם זה לאוסטרליה לטפל בתושב אוסטרליה הזקוק לו לשם מחייתו, זאת בשל מצבו הרפואי של התושב האוסטרלי.

 

 

תוכן ראשי
   החיים באוסטרליה     
   הגירה לאוסטרליה     
   ויזה לאוסטרליה     
   לימודים באוסטרליה     
   היתרונות ביועץ הגירה     
משרד עורכי דין - רח' ברקוביץ 4 תל-אביב, רח' פל-ים 15 חיפה, רח' המלאכה 16 נצרת עלית, טלפונים 04-6082252, 0526498282, 0526498484, פקס 04-6082253